Belkis, Regina di Saba, deel 1

Belkis, Regina di Saba, deel 1

52-Schermafbeelding 2021-01-15 om 17.53.08.png
52-Schermafbeelding 2021-01-15 om 17.53.08.png

Belkis, Regina di Saba (the Queen of Sheba) vertelt het verhaal van Belkis die door Salomon wordt uitgenodigd. Origineel is het een Ballet van 80 minuten, maar later is er een suite van gemaakt die ong. 25 minuten duurt.

Dit eerste deel ‘Droom van Salomo’ speelt zich af in de met fakkels verlichte harem van Salomo in Jeruzalem. De muziek broeit en is loom terwijl hij naar de sterrenhemel staart. 

Er volgt een plechtige mars, met zwaar basgeloop en magistrale koperblazers en levendige oosterse kleuren: "De mooie koning komt binnen, met een religieuze en majestueuze houding, verzonken in diepe gedachten."

Het geheel komt weer tot rust richting het einde, diverse expressieve solo's van Trompet, Sopraansax en tenorsax komen nog voorbij als we naar een spannend open einde gaan. Een voorbode voor wat er nog komen gaat in de volgende delen.

Dit heerlijke arrangement voor fanfare is aanvankelijk geschreven voor Sempre Crescendo Middelharnis-Sommelsdijk, maar nu na een revisie ook voor iedereen beschikbaar.

Het is goed speelbaar voor de 1e divisie, maar je moet wel een uitgebreide alt- en tenorsax sectie hebben (minimaal 3 per sectie) omdat er sommige passages meer dan 2stemmig zijn in deze groepen.

Een Celesta/Piano/Harp partij is inbegrepen in de set.

Bezetting:
  • Fanfare
Niveau:

E

Duur:

8:30 min.

Prijs:

€ 150,00

Arrangementen worden na betaling beschikbaar gesteld voor download.
Rozendom Music verstuurt geen papieren sets!